Kategorier
blog

Spil og leg på stranden

Sol og dejligt vejr betyder strandtid. Nu skal vi på stranden i badetøj og have det sjovt i timevis. Tag børnene og et godt spil under armen – og nyd naturens oase hele ferien.

Tre idéer til hvad I kan lave på stranden med familien:

1. Petanque spil

Petanque er oplagt i sandet. Et spil alle børn og voksne kan være med til. Det handler om at komme tættest på “grisen” – den lille bold.

Petanque. Foto: Nordisk Spil

Lav en god bane – med god afstand til de andre strandgæster. Der kommer hurtigt lidt sand op i vinden, så undgå at ligge jer lige i vindretningen. Det er ikke så sjovt for de andre at tygge på sandkorn – når formiddagens picknick skal indtages.

2. Løb, stafetløb, kapløb

Både på sand og i vandet kan I dyste om hvem der er hurtigst. Kapløb i vand er super hårdt, men også meget sjovt.

Lav jeres egen bane. Sæt en streg i sandet – eller lig hjørnepæle af strandens største sten. Så kender I banen og kan let orientere jer rundt om punkterne. Det bedste ved leg på stranden er at man sjælendt slår sig, fordi underlaget er så blød. Vi kan vælte rundt, tumle og spille bold i sandet. Her det lidt sjovere end græsset fra villahaven.

3. Medbring spil fra haven

Snup jeres spil fra haven med på stranden. Kongespil, stangtennis, petanque m.v. kan let tages med på stranden – og giver nye udfordringer og muligheder i sandet. 

Kongespil, vikingespil, KUBB – kært barn har mange navne. Foto: Nordisk Spil

Husk undgå solens slemmeste tidspunkt midt på dagen – og medbring solhat og solcreme. Find desuden gerne skygge eller lav skygge ved hjælp af en parasol eller et popup-telt. Tag godt med drikkevarer med – og en bid mad.

Jeg håber I kan bruge vores tips til jeres næste tur mod vandet. God tur – og pas på hinanden. Sæt god tid af og slap helt af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *