Kategorier
blog

5 aktiviteter til stranden eller parken

Havespil. Foto: SpilCompagniet

Her giver vi dig fem forslag til aktiv leg på stranden eller i parken m.v. Det handler om at komme udenfor – uanset om du får græs eller sand mellem tæerne. Her er plads til hele familien – og I kan få mange hyggelige stunder sammen.

1. Gigant Yatzy

Du kender måske Yatzy fra sommerhus-turen i 90’erne i vestjylland. Og Yatzy er stadig sjovt – for store og små. Her får de mindste mulighed for at øve matematik – og lære at vente på tur m.v.

Udendørs er Gigant Yatzy ret sjovt. Uanset underlag. Kræver dog god plads. Så stil dig ikke lige ved siden af nogen der holder picknick. 

2. Dropin Hood

Sjovt pilespil – hvor du på ægte Robin Hood maner skal ramme målet – lodret ned i jorden. Et lidt færligt spil, så det kræver god plads – og skal ikke spilles af børn under 8 år. 

3. Rundbold

Klassikeren fra folkeskolen. Et sikkert hit, hvis I er mange – og har et stort areal. Fx midt i en park – uden for mange andre mennesker. Du skal kunne skyde langt, uden at ramme vinduer og glashuse. Men rundbold fylder ikke så meget, så det er nemt at tage med i tasken på gå- eller cykelturen til destinationen.

Er du mon mest til det flade eller runde bat? For de mindste kan det være nemmest at ramme med det bredde bat. Mens der for den øvede kan komme lidt mere fart på det runde – da der ikke er samme vindmodstand.

4. Stangtennis

Så er der dømt strangtennis og tennis albue, hvis du ikke er i form. Børnene elsker at dyste intensivt i stangtennis. Nogle udgaver kommer endda med en taske, så du let kan få den med på farten.

5. Stigegolf

Et nyere hit. Godt til relativt små steder, hvor du ønsker at dyste om point. Her er mulighed for at alle kan være med. Og der er forskellige point, alt efter hvilken pind du rammer på. Det tæller ikke hvis den falder af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *